Skip to main content

MXGP

MXGP Race Start

 

A Triumph bejelentette, hogy ambiciózus versenyprogrammal támadja meg a FIM Motocross Világbajnokságot, miközben egy új szegmensbe lép be az ikonikus brit motorkerékpár-márka számára. A sportág néhány legsikeresebb és legelismertebb csapattagjával, akik a legmagasabb szintű versenyzésben szerzett tapasztalattal rendelkeznek, és a Triumph mérnöki know-how-ját is magukban hordozzák, 2024 izgalmas évnek ígérkezik a nemrégiben indult Triumph Racing csapat számára.

 

MXGP Race Start)

 

 

2024-ben a Triumph két versenyzővel száll be a FIM MX2 motokrossz világbajnokságba az alapjaiban kifejlesztett, teljes gyári 250 köbcentiméteres versenygép fedélzetén, amelyet a közeljövőben piacra kerülő OEM motor platformja szolgál ki. Az MXGP versenyprogramjának székhelye Belgiumban van, Thierry Chizat-Suzzoni és Vincent Bereni vezetésével. A Triumph K+F részlegével a Hinckley-ben, az Egyesült Királyságban található globális központban, valamint az amerikai Pro Motocross/Supercross csapatokkal együtt a csapatoknak egységes jövőképük van a jövőre nézve, miközben nekivágnak ennek a jelentős útnak. A Triumph Racing keményen dolgozik a színfalak mögött a tesztpilótáival, például a korábbi GP-győztes és félelmetes versenyzővel, Clement Desalle-lal, mivel eddigi egyik legnagyobb kihívására készül. 

Az MX2 motokrossz világbajnokság márciustól októberig tart, amely 19 versenyt foglal magában, a mély homoktól a kemény burkolatú talajig változatos terepen, így a Triumph terepjáró termékeinek folyamatos fejlesztéséhez tökéletes tesztpálya. A Triumph ambíciói 2025-re a 450-es osztályra is kiterjednek.

FORMÁTUM

MXGP világbajnokság

Az MXGP-sorozat egy hétvége keresztül zajlik. Szombaton az MXGP és MX2 osztályok 25 perces szabadedzéseket tartanak, majd 25 perces időmérő edzés és 5 perces rajtgyakorlat következik. Ez az edzés diktálja a rajtkapu kiválasztását a kvalifikációs futamra, és ahogy a versenyzők sorrendben haladnak a kapuhoz, kiválaszthatják a kapu pozícióját. A kvalifikációs futam 20 perc + 2 körig tart.

Vasárnap a versenyzők 15 percet kapnak a pályán bemelegítésre, majd két 30 perces + 2 körös futam vagy "motos" következik. A két motoszám kombinált eredménye határozza meg a célba érkezés helyezését, valamint a nagydíj összesített győztesét és a dobogós helyezetteket.

MXGP - 450 köbcentiméteres limit
MX2 - 250 köbcentiméteres limit. Van egy korhatár is, amely csak 23 év alatti versenyzők számára teszi lehetővé az osztályban való részvételt. Azoknak a versenyzőknek, akik két világbajnoki címet nyernek, fel kell lépniük az MXGP kategóriába.

De la viziune la realitate

A várakozásnak vége! Tartson velünk, amikor bemutatjuk a Triumph vadonatúj motocross motorkerékpárját a háromrészes videósorozatunkban, a Vision to Reality-ben. 

Vision To Reality Logo