Skip to main content

A TRIUMPH RACING BEJELENTETTE MXGP ÉS SUPERMOTOCROSS TESZTPILÓTÁIT

Triumph Racing Logo
Verseny Triumph Motorcycles 13th ápr. 2023

Ahogy a Triumph 2024-es MXGP/MX2 és SuperMotocross világbajnokságban való debütálásának előkészületei egyre intenzívebbé válnak, a Triumph Racing megerősítette, hogy két élvonalbeli versenyzőt szerződtetett a versenyfejlesztési tesztek vezetésére.

Clément Desalle a Thierry Chizat-Suzzoni által vezetett Triumph Racing MXGP/MX2 csapat tesztpilótájaként csatlakozik, Ivan Tedesco pedig a Bobby Hewitt által vezetett Triumph Racing US SuperMotocross világbajnokság csapatának teljes munkaidős tesztpilótájaként érkezik. 

TRIUMPH RACING MXGP/MX2 CSAPAT 

Clément Desalle ("MX Panda") 15 éven át versenyzett a legmagasabb szinten az MXGP világbajnokságon. A sorozat egyik legkövetkezetesebb versenyzője, háromszor lett második és háromszor lett harmadik a világbajnokságon, kétszer pedig negyedik. A belga állampolgár pályafutása során 23 alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára, valamint 2009-ben Pro open belga bajnokká koronázták. 2020-ban visszavonult a versenyzéstől, és figyelmét a tesztmotorozásra és a versenymotorok fejlesztésére fordította - és már most nagyban hozzájárul a Triumph új versenymotorjának fejlődéséhez. 

Clément Desalle:

A Triumph MX2 programjához való csatlakozásom lehetővé teszi, hogy profi versenyzőként szerzett többéves tapasztalatomat felhasználva segítsek a széria motor teljes értékű gyári versenymotorrá alakításában, amely készen áll a 2024-es MX2-es szezonra. Thierryvel és Vincenttel együtt dolgozva tudom, hogy a Triumph a lehető legjobb emberekkel állt össze, hogy a lehető leggyorsabban kiváló eredményeket érjen el, izgatottan várom, hogy mit hoz a jövő."

Triumph Racing Test Rider Clement Desalle


Vincent Bereni: Triumph Racing Team Manager - MXGP: "Amikor a Triumph felkért minket, hogy csatlakozzunk ehhez az MX-projekthez, tudtuk, hogy a motor K+F és a tesztelés a siker egyik legfontosabb része lesz. Clémentnek nagy tapasztalata van az MXGP pályáiról, a versenyfajták követelményeiről, és még mindig nagyon gyors.

"Sok éve dolgozunk együtt Clémenttel, és ő egy nagyon igényes versenyző, aki a motorkerékpár minden aspektusára odafigyel, így véleményünk szerint ő a tökéletes jelölt. Nagyon jól ismerjük és megértjük egymást, és már eddig is sokat tett a motorfejlesztésbe, mind a szériagyártás, mind a versenyalkalmazás terén. Nagyon örülünk, hogy csatlakozott a programhoz".

TRIUMPH RACING US SUPERMOTOCROSS VILÁGBAJNOKSÁG CSAPATA 

Ivan Tedesco ("Hot Sauce") nyolcéves korában kezdett el motorversenyezni, 1999-ben lett profi, és 14 éven át tartó pályafutása során. Tedesco versenyzői pályafutása során kétszer megnyerte az AMA 125cc West Coast Supercross sorozatot (2004 és 2005), az AMA 125cc National Motocross sorozatot (2005) és a Team USA-val háromszor a Motocross of Nations-t (2005, 2006 és 2009).

Miután 2014-ben visszavonult a profi versenyzéstől, Ivan a tehetségét a feltörekvő versenyzők edzésére fordította, és a jelenlegi korszak egyik legjobb gyártói fejlesztő tesztpilótájává vált.


 

Ivan Tedesco:

Nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek a Triumph új versenyprogramjának, és hogy újra együtt dolgozhatok Rickyvel és Bobbyval. Egyszer az életben adódik ilyen lehetőség, hogy egy új márkával dolgozhatok együtt a sportágunkban, hogy egy új motorkerékpárt versenyre kész csomaggá fejleszthessek.  

"A csapat, amelyet a Triumph a SuperMotocross bajnokságban való versenyzéshez állít össze, páratlan, és a Triumph gyár mérnökeinek támogatásával együtt biztos vagyok benne, hogy egy versenyképes motorral állunk rajthoz az Anaheim 1 2024-ben." 

Triumph Racing Test Rider Ivan Tedeso

Bobby Hewitt: Triumph Racing csapatfőnök - SMX: "Sok éve ismerem Ivant, aki többszörös AMA SX bajnok és AMA MX bajnok, aki a legmagasabb szinten versenyzett, és többször volt tagja az USA csapatának a Nemzetek Motokrosszán.  

"Azzal, hogy egy ilyen tapasztalt embert veszünk fel a programba, a minőség és a versenyzői tapasztalat egy újabb rétegét adjuk hozzá a Triumph Racing már így is erős alapjához itt az Egyesült Államokban. 2014-ben abban a kiváltságban volt részem, hogy Ivan csapattagként és profi versenyzőként részt vett az egyik korábbi versenyprogramomban, mielőtt visszavonult. Ez idő alatt személyesen volt alkalmam vele együtt dolgozni, mint versenyzővel, megtapasztalhattam a részletekre való odafigyelését tesztpilótaként, és ami még fontosabb, első kézből láthattam, hogyan dolgozik és hogyan mentorálná a feltörekvő versenyzőket.   

"A mai egy nagyszerű nap, és nagyon izgatott vagyok, hogy "Hot Sauce"-t felvehetem a programba. Őszintén hiszem, hogy ez egy újabb példa arra, hogy a jövő itt a Triumph Racingnél nagyon fényes!" 

Ricky Carmichael - Triumph Off-Road nagykövet - "Ez annyira izgalmas. Ez csak egy újabb példa arra, hogy a Triumph elkötelezett a terepmotoros vonal fejlesztése iránt.  Nincs kétségem afelől, hogy az olyan srácokkal, mint Ivan Tedesco és Clément Desalle, és azzal a tudással, amit K+F szempontból hoznak, ezek a motorok a csúcsot fogják képviselni, mind a versenymotorok, mind a szériamodellek szempontjából. Ezek a srácok tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy a legmagasabb szinten nyerjenek, és hatalmas segítséget jelentenek majd egy nagyszerű termék kifejlesztésében!" 

 

A TRIUMPH RACING OFF-ROAD PROGRAMJÁRÓL:

SMX: A Triumph Motorcycles a 2024-es szezon kezdetén belép a Monster Energy AMA SuperMotocross Világbajnokságba, és egy teljes mértékben támogatott gyári versenyprogramot hoz létre az Egyesült Államokban, amely a motokrossz-tevékenységet a teljesen új, globális Triumph Racing zászló alatt fogja működtetni. 

A Bobby Hewitt-tel közösen létrehozott és működtetett új Triumph Racing csapat a Triumph vadonatúj 250 köbcentiméteres, négyütemű MX-motorjaiból kettőt indít majd a 2024-es SuperMotocross Világbajnokság nyugati és keleti parti sorozatában, mielőtt 2025-ben belépne a 450 köbcentiméteres királykategóriába. 

MXGP: Hasonlóképpen 2024-ben a Triumph Racing is bemutatkozik a FIM Motocross Világbajnokság rangos versenyprogramjában, gyári támogatással. 

Ezt a mérföldkőnek számító új Triumph Racing csapatot Thierry Chizat-Suzzoni, a sportág egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb csapattulajdonosával közösen hozták létre, aki a Triumph két teljesen új, 250 köbcentis, négyütemű MX motorját indítja a 2024-es MX2-es osztályban, 2025-ben pedig a 450 köbcentis MXGP osztályban is indul. 

A Triumph Racing székhelye a Triumph globális főhadiszállásán található Hinckley-ben, az Egyesült Királyságban, ahol a márka off-road tervezőmérnöki részlege is működik, amely a vadonatúj motocross és enduro motorkerékpár-család hajtásláncainak és vázainak koncepciójáért és fejlesztéséért felelős. 

Az MXGP/MX2 világbajnoki csapat a hollandiai Eindhoven közelében található Thierry versenylétesítményben, míg a SuperMotocross világbajnoki csapat egy új, korszerű versenylétesítményben, az Egyesült Államokban található.  

A Triumph gyár mérnöki csoportjai és a versenycsapatok szorosan együttműködnek a futómű és a motor teljesítményének folyamatos javításán az Ivan Tedesco és Clément Desalle által vezetett, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában zajló intenzív tesztelési program keretében, amely a 2024-es versenyképes világbajnoki debütálás felé halad. 

Fedezze fel a cikk címkéit