Skip to main content

 

PROJEKT TRIUMPH TE-1

 

 

AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG ELEKTROMOS MOTORKERÉKPÁR-KÉPESSÉGÉNEK MEGTEREMTÉSE

A Triumph Motorcycles egyedülálló együttműködést jelent be az Egyesült Királyság ipari szakértőivel, tudományos vezetőkkel és az Innovate UK-val, hogy speciális elektromos motorkerékpár-technológiát és innovatív integrált megoldásokat fejlesszenek ki. Ez a kétéves projekt, amely a Williams Advanced Engineering, az Integral Powertrain Ltd. és a Warwicki Egyetem (WMG) együttműködésével valósul meg, jelentős hozzájárulást fog nyújtani a Triumph potenciális jövőbeli elektromos motorkerékpár-kínálatához.

 

Egyedülálló együttműködés négy jelentős brit ipari és tudományos vezető között 

Triumph Motorcycles, Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd.'s 
e-Drive Division, és WMG, a Warwicki Egyetemen

Az Egyesült Királyság kormányának üzleti, energiaügyi és ipari stratégiáért felelős minisztériuma (BEIS) és az alacsony kibocsátású járművekért felelős hivatal (OLEV) támogatásával és társfinanszírozásával, az Innovate UK-n keresztül.

Egy kétéves projekt, amely az elektromos motorkerékpárok képességeinek fejlesztésére összpontosított, és amely hozzájárul a Triumph jövőbeli elektromos motorkerékpár-kínálatához.

Az innováció, a képességek és az új szellemi tulajdon előmozdítása, a brit ipar és formatervezés hitelességének és profiljának növelése.

Ez az új együttműködés a Triumph világszerte elismert motorkerékpár-szakértelmét kombinálja a fejlett autóipari alapú képességekkel, hogy technológiai innovációt hozzon létre a jövő elektromos motorkerékpárjai számára.

"Ez az új együttműködés izgalmas lehetőséget jelent a Triumph és partnerei számára, hogy vezető szerepet töltsenek be abban a technológiában, amely lehetővé teszi a motorkerékpárok villamosítását, amelyet a környezetterhelés csökkentésére törekvő ügyfelek, a gazdaságosabb közlekedés iránti vágy és a változó jogszabályok vezérelnek" - mondta Nick Bloor, a Triumph vezérigazgatója. "A Triumph TE-1 projekt az elektromos motorkerékpár stratégiánk egyik része, amely arra összpontosít, hogy a motorosok azt kapják, amit a Triumph-tól elvárnak, vagyis a kezelhetőség, a teljesítmény és a használhatóság tökéletes egyensúlyát."

Egyedülálló együttműködés az ipari szakértők, a tudományos vezetők és az Innovate UK között.

A Triumph TE-1 projekt a Triumph Motorcycles és az Egyesült Királyság villamosítási szakértői közötti úttörő együttműködést jelenti, amelyek mindegyike a saját területén hoz létre újításokat:

A projektet a Triumph Motorcycles vezeti, amely fejlett motorkerékpárváz-tervezési és mérnöki szakértelmet, gyártási kiválóságot és úttörő funkcionális biztonsági rendszereket biztosít, valamint meghatározza az elektromos hajtáslánc erőátviteli jellemzőit.

A Williams Advanced Engineering az iparág vezető könnyűszerkezetes akkumulátor tervezési és integrációs képességét biztosítja, és tesztelési és fejlesztési létesítményeit felhasználva innovatív akkumulátor-kezelő rendszert és járművezérlő egységet szállít.

Az Integral Powertrain Ltd. e-Drive divíziója fogja vezetni az egyedi, nagy teljesítményű villanymotorok és egy szilícium-karbid inverter kifejlesztését, mindkettőt egyetlen motorházba integrálva.

{A Warwicki Egyetemen működő WMG villamosítási szakértelmet és kritikus látásmódot biztosít, hogy a jövőbeli piaci igényeken alapuló modellezés és szimuláció révén az innovációt a K+F-től a kereskedelmi hatásig vezesse.

Az Innovate UK, az Egyesült Királyság gazdaságának növekedését elősegítő tudományos és technológiai programokat támogató kormányzati ügynökség támogatja a partnereket és kezeli a forrásokat. Ez a BEIS modern finanszírozási stratégiájának részét képezi, amelynek célja egy piacvezető brit elektromos járműipari kapacitás létrehozása.

 

 

Kétéves projekt, amelynek középpontjában a műszaki innováció és a fejlett elektromos motorkerékpár-képességek fejlesztése áll.

A projekt négy fő szakaszra tagolódik, és egyik fő célja a fokozott rendszerintegráció. A projekt célja, hogy a gépjármű-alapú elektromos hajtásláncok egyes alkatrészeinek fejlesztésével és innovatív kombinált egységekké történő optimalizálásával olyan kifinomult elektromos motorkerékpár-rendszereket hozzon létre, amelyek csökkentik a tömeget, az összetettséget és a csomagolási követelményeket.

A Triumph Motorcycles a partnerszervezetekkel együtt dolgozik majd az akkumulátorok csomagolása és biztonsága, az elektromos motorok optimális méretezése és csomagolása, a fékrendszerek integrálása - beleértve a regeneratív fékezést - és a fejlett biztonsági rendszerek terén szerzett közös szakértelem felgyorsításán. Az ezeken a területeken kifejlesztett innováció és képességek beépülnek a Triumph jövőbeli elektromos motorkerékpár stratégiájába.

 

A Project Triumph TE-1 partnerség az Innovate UK támogatásával a következők létrehozásának elősegítésére összpontosít:

Elektromos motorkerékpár-képesség, amely kielégíti az alacsonyabb környezeti hatású közlekedést kereső ügyfelek igényeit, és hozzájárul az Egyesült Királyságnak a kibocsátás csökkentésére irányuló törekvéseihez.

Erős, kereskedelmileg életképes és fenntartható partnerségek az Egyesült Királyság ipari gyártóival. 
és ellátási láncok

Szakértelem és képességek az Egyesült Királyságban dolgozó munkaerőn belül, munkahelyek és olyan tehetségbázis létrehozása, amely biztosítja a fenntartható foglalkoztatást, valamint elősegíti az Egyesült Királyság hírnevét és befolyását a világszíntéren.

"A Williams Advanced Engineering csapata alig várja, hogy partnereinkkel együtt alkalmazhassuk a közlekedés villamosítása terén szerzett szakértelmünket" - mondta Craig Wilson, a Williams Advanced Engineering ügyvezető igazgatója.  "A Williams már számos világhírű elektromos járművet hajtott meg, és ez egy jelentős további lépés lesz a munkánkban azzal, hogy ezt a tudást két kerékre is átültetjük."

"Az Integral Powertrain mindig is feszegette az e-meghajtási technológia határait, és az ügyfelekkel együttműködve megtalálta a pontos igényeiknek legmegfelelőbb megoldást" - mondta Andrew Cross, az Integral Powertrain Ltd műszaki igazgatója. "Ez a projekt az elmúlt 20 év során szerzett széleskörű motor- és EV-tapasztalatainkra támaszkodik, amelyekkel az autóiparban és a motorsportban a legnagyobb OEM-gyártókkal és Tier 1 beszállítókkal dolgoztunk együtt. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a Triumph Motorcycles-t a jövőbeni villamosítási stratégiájában, és egy olyan projektben, ahol tapasztalatainkat egy rendkívül nagy teljesítménysűrűségű, hatékony és magasan integrált motorkerékpár elektromos hajtás megtervezése során kamatoztathatjuk."

"Az elektromos motorkerékpárok létfontosságú szerepet játszanak majd a jövő közlekedésében világszerte - csökkentik a torlódásokat és javítják a városi levegő minőségét, valamint megkönnyítik a parkolást. Emellett remekül vezethetőek lesznek, bőséges, könnyen szabályozható nyomatékukkal, amelyet minden sebességnél egyenletesen adnak le. A WMG az akkumulátor-technológia és a közúti, vasúti, tengeri és légi járművek villamosítása terén szerzett tapasztalatokkal rendelkezik, amelyeket be fog vinni ebbe az izgalmas ágazatba. Szakértői csapatunk vezeti a projekt keretében végzett modellezési és szimulációs munkát, hogy a járművek biztonságosak és hatékonyak legyenek, anélkül, hogy a dinamikus teljesítményük sérülne." Professzor David Greenwood, a Warwicki Egyetem WMG fejlett meghajtási rendszerek professzora.

Steve Sargent, a Triumph termékigazgatója elmondta: "Jövőbeni termékstratégiánk a változó vásárlói igényeknek leginkább megfelelő motorplatformok biztosítására összpontosít, és úgy látjuk, hogy a Triumph elektromos hajtáslánca jelentős követelmény a jellegzetes két- és háromhengeres motorjaink mellett. Elektromos motorkerékpár-kezdeményezésünk részeként a Triumph TE-1 projekt egy izgalmas együttműködést jelent, amely értékes hozzájárulást fog nyújtani a jövőbeli kínálatunkhoz. Hihetetlenül örülünk az OLEV és az Innovate UK támogatásának, valamint annak, hogy együtt dolgozhatunk az Egyesült Királyság villamosítási szakértőivel és tudományos vezetőivel egy olyan vállalkozásban, amely végső soron a brit ipar jövőbeli jólétét és a motorkerékpározás jövőjét szolgálja."