Skip to main content

A krómozás művészete

Triumph Scrambler 1200 XE Chrome Tank
Motorkerékpárok Triumph motorkerékpárok 29th nov. 2022

A Triumph Chrome kollekciót azért alkottuk meg, hogy a Bonneville és Rocket modellcsaládot még magasabb szintre emeljük az egyedi és gyönyörű kialakítással, amely kiemeli a legendás stílusukat, és magasabbra lépteti a Triumph márkát, a képviselt minőséget a kivitelezés és a megjelenés terén.

A lenyűgöző dizájnelem, a krómozás jelentős szerepet játszott a Triumph ikonikus történetében, alapár az 1937-es eredeti Speed Twin a bonyolultan részletezett krómozott tankjával, az 1960-as évek Triton Café Racereinél megjelenő, jellegzetes, polírozott fém tankkal, egészen a modern klasszikusok generációjának születéséig.

Ehhez az új limitált szériához az új Chrome Collection minden egyes tankját kézzel készítették el hibátlan kivitelben a Triumph legmodernebb krómozó üzemében, ahol a szakértő csapat hosszú évek alatt tökéletesítette a folyamatot, és több mint egymillió alkatrészt krómozott. Ezt az új létesítményt egy független szaktanácsadó nemrégiben "ékszeripari színvonalúnak" minősítette.

 

Triumph Truxton RS Chrome Edition Tank

 

 

A Chrome Collection teljesen krómozott tankjai, amelyek a Bonneville T120, Scrambler 1200, Bobber, Speedmaster, Thruxton RS café racer és a Rocket 3 mindkét modelljén megtalálhatóak, olyan szintű kézi részletmunkát, polírozást és befejezést jelentenek, amely több mint 5 órányi többletmunkát jelent egy normál festett tankhoz képest. 

A polírozás a króm minőségének és kivitelének abszolút kulcsa, ahol bármilyen apró jel vagy hiba átütne. Míg egy normál tankon a fényezés előtt körülbelül 20 percig tart a polírozás, addig a Chrome Edition tankon akár 3 órán át is tart a polírozás - mindezt kézzel végzi a Triumph új polírozó műhelyében egy magasan képzett kézművesekből álló csapat.

Maga a krómozási fázis egy-egy tartályonként történik, és a teljes folyamat körülbelül egy óra 40 percet vesz igénybe. Ez magában foglalja az ultrahangos tisztítást és öblítést, a tartós nikkelezett alapréteg felvitelét és a dekoratív krómréteg végső felvitelét. Mindezt egyetlen folyamatos folyamat során, egy korszerű krómozósoron. Az aprólékos krómozási folyamatot követően a tartály átadásra kerül a Triumph festőcsapatának.

 

 

A festési folyamat első fázisa a kézzel felhordott maszkolás, amelyhez a tartály alakját követő, egyedi keménygyantás maszkolóvezetőket használunk. Ez hihetetlenül ügyes munka, mivel pontosan követi a maszk alakjának áramlását, és akár 7-szer hosszabb ideig is eltarthat, mint egy hagyományos tartály maszkolása. Ezután egy speciális alapozót alkalmaznak, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy a krómozott felülethez megfelelő tapadási szintet biztosítson. Ezután a tankot még egyszer átvizsgálják, mielőtt a végső festési fázisba kerülne, ahol a színt kézzel fújják fel a Triumph világszínvonalú festőüzemében. A végső fázis ezután a maszk eltávolításával kezdődik, újabb ellenőrzés, majd egy újabb polírozási fázis következik, amely a festék és a króm közötti felületet finomítja, majd az utolsó ellenőrzés, mielőtt a motorkerékpárra felszerelhetővé válik.

A Speed Twin 900, a Scrambler 900 és a Bonneville T100 modelleken látható valódi fém elemekkel díszített részletek a Triumph csapat által az elmúlt 5 év során kifejlesztett egyedi eljárás, amely a vékony fémszálas grafika innovációját használja.  Ez a speciálisan Japánban gyártott új krómozott részletező anyag igazán magas szintű szakértelmet igényel, hogy sérülésmentesen kezeljék és alkalmazzák, és világszerte csak 2 magasan képzett, speciális Triumph-csapat tagja van. Miután a fémelemeket felhelyezték a polírozott, festett és ellenőrzött alaptartályra, egy vékony réteg átlátszó védőlakkot adnak hozzá, amely sima és hibátlan felületet biztosít, készen a végső polírozásra és ellenőrzésre. 

A csak egy évig kapható gyönyörű Chrome Edition motorkerékpárok mindegyike lenyűgöző újdonságot jelent a Triumph ikonikus Bonneville és Rocket modellcsaládjában.


 

KRÓM KOLLEKCIÓ

Ez az egyszerűen lenyűgöző, tíz ikonikus, krómozott Triumph motorkerékpárból álló gyűjtemény a kézzel készített stílus és a hagyományok ünnepe.

Triumph Thruxton RS Chrome Edition