Skip to main content

A TRIUMPH BEJELENTI AZ ÚJ TIGER 1200 FRISSELÉSEIT 2024-RE

Tiger 1200 Rally Explorer 2024
Motorkerékpárok Triumph Motorcycles 16th febr. 2024
  • A Tiger 1200 család még fejlettebb és kifinomultabb 2024-re
  • Frissített T-Plane háromhengeres blokk több finomítást és kiváló alacsony sebességű kezelhetőséget biztosít
  • Egész napos kényelem a hosszú távú túrázási képesség érdekében
  • Növelt hasmagasság a GT modelleknél
  • Aktív futóműállítás az egész palettán, akár 20 mm-es ülésmagasság csökkentéssel

A Triumph Motorcycles bejelentette az új funkciókat és fejlesztéseket a Tiger 1200 családjához 2024-re, ezzel még fejlettebbé és finomabbá téve a kínálatot. A frissítések magukban foglalják a motor további finomításait, fokozott kényelmet és ergonómiát, emelt hasmagasságot, és csökkentett ülésmagasságot az Active Preload Reduction-al, valamint új, egyedi színeket.

A Triumph 1160 köbcentiméteres háromhengeres blokkja most még finomabb vezetési élményt nyújt, kiváló alacsony sebességű irányítással, miközben megőrzi a T-plane blokk karakterének izgalmas és félreismerhetetlen tulajdonságait

A főtengelyen, a generátor rotorján, a motor tehetetlenségének növelése érdekében végzett változtatásokkal, valamint néhány kapcsolódó motorkalibrációs változtatással a Triumph mérnöki csapata alacsony fordulaton simább és precízebb nyomatékleadást tudott létrehozni. Az ügyfelek gyorsítás vagy lassítás közben is érezhetik a megnövekedett simaságot, különösen alacsony sebességnél. A frissített tengelykapcsoló-kialakítás azt is jelenti, hogy a motorosok simább kapcsolási érzetet tapasztalnak, amikor első sebességbe teszik a motort. A Triumph emellett növelte a Tiger 1200 egész napos kényelmét a hosszú távú túrákra vágyó vásárlók számára. Maga a motor most még simább és kifinomultabb, köszönhetően a felülvizsgált motor-kiegyensúlyozási stratégiának, amely javítja a kényelmet a vezető összes kulcsfontosságú érzékelési pontján keresztül.

tIGER 1200 RANGE

 

 

A csillapított kormányt, ami olyan népszerűnek bizonyultak az Explorer modellekben, a GT Pro és a Rally Pro esetében is bemutatkozik, így simább vezetést és megnövelt és tisztább láthatóságot biztosítanak a tükröknél.

A vezetőülést laposabb profillal újratervezték, több helyet biztosítva a vezetőnek, ami segít csökkenteni a fáradtságot hosszabb utakon. A kiegészítő alacsony ülést, amely 20 mm-rel csökkenti az üléspozíciót, így a GT Pro esetében 830 mm-es, a Rally Pro esetében pedig 855 mm-es ülésmagasságot eredményez, szintén lényegesen kényelmesebbre tervezték. Egy hosszabb kuplungkar is bevezetésre került, amely nagyobb teret biztosít a motorosok ujjainak, és további kényelmet biztosít, különösen hosszabb utakon.

A Triumph emellett megnövelte a Tiger 1200 GT Pro és GT Explorer modellek kanyar képességét, azáltal, hogy megemelte a lábtartó helyzetét, és közelebb helyezte őket a motorhoz. Az új Active Preload Reduction funkció, amelyet 2023 augusztusában mutattak be, nagyobb önbizalmat kínál a motorosnak azáltal, hogy csökkenti a hátsó felfüggesztés előfeszítését, miközben a Tiger 1200 lassul, és akár 20 mm-rel is csökkenti az ülésmagasságot, egyszerűen a „Home” gomb megnyomásával, segítve ezzel a leszállást.

A Tiger 1200 négy változatban elérhető, 2024-re új színekkel. A Tiger 1200 GT Pro és a GT Explorer, amelyeket a tökéletes közúti kalandtúrákra szabtak, már szemet gyönyörködtető, Carnival Red színben, valamint a stílusos Snowdonia White és Sapphire Black színekben is elérhető. A Tiger 1200 Rally Pro és a Rally Explorer, amelyek tökéletesek a terepkalandokhoz, stílusos új Matt Sandstorm és Jet Black opciókban, valamint a népszerű Matt Khaki változatban kaphatók.

2022 Triumph Tiger 1200 Rally pro

Steve Sargent termékigazgató elmondta: „A Tiger 1200 termékcsalád 2024-es frissítései még kifinomultabb utazást tesznek lehetővé, kiterjesztve annak globális vonzerejét. Már a jelenlegi modell is nagy hatást gyakorolt erre a szegmensre, több mint megkétszerezve a Tiger 1200 éves eladásait világszerte, de világszínvonalú mérnökcsapatunk mindig új utakat talál a modellek finomítására és továbbfejlesztésére.

"A vásárlói visszajelzések meghallgatásával és az új Tiger 900-ban már bemutatott új fejlesztések beépítésével a frissítések e sora jelentős javulást jelent a vezetési élményben.”

A 2021-ben először piacra dobott Tiger 1200 legújabb generációját úgy tervezték, hogy a világ legfürgébb és legmanőverezhetőbb nagy teljesítményű kalandmotorja legyen. Azóta a Tiger 1200 sorozatot világszerte sikeresen értékesítik, és a 30 literes tankkal rendelkező Tiger 1200 GT Explorer még az enduro világbajnok, Ivan Cervantes motorja is volt, amikor megszerezte a Guinness-rekordok címét a “legnagyobb távolság megtétele 24 óra alatt motoron” címet

 

Fedezze fel a cikk címkéit
CGI of the Triumph Tiger 1200 GT Pro in Carnival Red RHS

AZ ÚJ TIGER 1200 GT PRO

Alapár 7 895 000,00 Ft

CGI of the Triumph Tiger 1200 GT Explorer in Carnival Red RHS

AZ ÚJ TIGER 1200 GT EXPLORER

Alapár 8 495 000,00 Ft

2022 Triumph Tiger 1200 Rally Pro in Matt Khaki

AZ ÚJ TIGER 1200 RALLY PRO

Alapár 8 295 000,00 Ft

CGI of the Triumph Tiger 1200 Rally Explorer Matt Sandstorm RHS

AZ ÚJ TIGER 1200 RALLY EXPLORER

Alapár 8 895 000,00 Ft