Skip to main content

ELADVA! EGY EGYEDI PRESLEY TRIUMPH MOTORKERÉKPÁR ÉS A GIBSON LES PAUL GITÁR EZREKET KÉSZTETETT JÓTÉKONYSÁGRA

One-of-a-kind ‘Elvis Presley’ Triumph and matching Gibson guitar
Motorkerékpárok Triumph Motorcycle 1st márc. 2024

Egy egyedülálló „Elvis Presley” Triumph Bonneville motorkerékpár és a hozzá illő Gibson Les Paul gitár kelt el a Bonhams|Cars által február 29-én megrendezett Amelia Island aukción. Az aukción $20,000 font gyűlt össze az Elvis Presley Jótékonysági Alapítvány számára, amely számos jótékonysági cél támogatásával folytatja Elvis örökségét.

Ez a motorkerékpár, egy vadonatúj T120-as modell, a díjnyertes művész, J Daar egyedi dizájnjával készült, és az eredeti „Memphis Mafia” Triumphs és a Bonneville Desert Sled ihlette, amely az 1968-as Stay Away-ben szerepelt. Elvis ikonikus, 1968-as Comeback Special megjelenése is hatott rá, vörös, ezüst és arany színekkel. A motorkerékpárt a 2023-as Barber Vintage fesztiválon mutatták be Birmingham Alabamában, és azóta a Graceland-i Presley Motors Automobile Museumban látható.

A legendás zenész és kulturális ikon híresen rajongott a motorozásért. Elvis 1965-ben ismerkedett meg a Triumph motorkerékpárokkal, miközben szünetet tartott a forgatásban és legközelebbi barátaival, a „Memphis Maffia” néven ismerté vált bandával töltötte idejét Bel Air-i otthonában. Jerry Schilling barátja rendelt egy új Triumph T120 Bonneville-t és Elvis elvitte egy körre a környéken. Presley le volt nyűgözve, és amikor visszatért, azt mondta a szállítási menedzserének, Alan Fortisnak, hogy "rendeljen egyet minden srácnak, de még ma este!" A Bill Robertson & Sons motorkerékpár-kereskedőknek hét Triumphot sikerült eladnia azon az éjszakán, Elvis és barátai pedig késő estig együtt nyomták Bel Air környékén és csak akkor álltak meg, amikor a szomszédok panaszkodva hívták a rendőrséget.

A hozzáillő Les Paul gitárt, amelyet Gibson adományozott, szintén J Daar művész alakította át, és a motorkerékpárral együtt kínálták eladásra. A gitárválasztást Elvis nagylelkűségének egy újabb példája ihlette; a '68-as Comeback Special próbái során Elvis egy Les Paul-on játszott, amit aztán a séfjének ajándékozott.

 

 

"Ez a két tárgy egyértelműen hatalmas sikert aratott Elvis és a motorkerékpár-rajongók körében" - mondta Paul Stroud, a Triumph Motorcycles kereskedelmi igazgatója. "A T120 és a Gibson gitár megjelenése, J Daar egyedi tervezésével olyan jellegzetesen néznek ki, amivel tisztelegni tudunk a csodálatos legenda előtt.”

Presley Triumph Motorcycle And Gibson Les Paul Guitar

Dana Carpenter, az Authentic Brands Group szórakoztató részlegének ügyvezető alelnöke, aki az Elvis Presley Enterprises tulajdonosa, hozzátette: "Izgatottan várjuk, hogy egy olyan ikonikus márkával, mint a Triumph együttműködhessünk és életre keltsük ezt az egyedülálló Bonneville T120-at, miközben segíteni is tudunk Elvis kedvenc jótékonysági szervezetének. A Gibsonnál dolgozó barátaink nagylelkűsége a hozzá illő, egyedi Les Paul gitár elkészítésében erősíti a nagylelkűség és a közösség örökségét, amelyet Elvis Presley képviselt."

Presley Triumph Motorcycle And Gibson Les Paul Guitar
Fedezze fel a cikk címkéit