Skip to main content

TIGER 1200 | EGY TRANSZKONTINENTÁLIS UTAZÁS

Triumph Tiger 1200 Rally Pro
Epikus kalandok Triumph Motorcycles 28th febr. 2023

Tiger 1200 Epic Adventures

Piotr Ganczarski és Tobiasz Kukieła két lengyel motoros újságíró, akik nem félnek a kalandoktól és szeretnek új helyeket felfedezni. Bár Piotr és Tobiasz is rengeteg helyen járt már a világban, a Brit-szigetek mindkettőjük számára Európa még felfedezetlen része. Két Triumph Tiger 1200-as fedélzetén Lengyelországból induló transzkontinentális útjuk Németországon, Belgiumon, Hollandián és Franciaországon keresztül vezetett, mielőtt elérték a doveri fehér sziklákat. Az alábbiakban Piotr és Tabiasz mesélnek kalandjukról. 

 

#Tiger1200EpicAdventures

Triumph Tiger 1200 Rally Pro)

 

 

"A Triumph Tiger 1200 egy olyan motorkerékpár, amelyet mindenféle expedícióra készítettek. Nem véletlenül esett a választásunk erre a motorkerékpárra, amikor a szülőföldjére, Nagy-Britanniába terveztük az utunkat. Utazásunk mögött egy dél-lengyelországi transzkontinentális motoros utazás kalandos története áll, amely a Triumph főhadiszállásáig, az angol Hinckley városába vezetett.

 

Azért választottuk a Brit-szigeteket, mert a földrajzi elhelyezkedése ellenére Európában, a lengyel motorosok számára még mindig elég egzotikus célpont. Természet, kultúra és motorozás - számos okból szerettük volna megismerni Nagy-Britanniát a motorkerékpár nyergéből. És mivel a Tiger 1200-asok az angliai Hinckley-ben születtek, volt egy további okunk arra, hogy ismét hazavigyük őket."


 

 

Utunk legszebb része kétségtelenül a végcélunk volt, Nagy-Britannia legérdekesebb és leglátványosabb szegletei. A gyönyörű Cornwall, Devon és természetesen a bájos Wales. Sajnos nem tudtunk minden csábító sarkot megnézni, ami hívott minket. Így mindenképpen vissza kell még mennünk Nagy-Britanniába, hiszen annyi mindent kínál, hogy lehetetlen mindent megnézni és átélni egyetlen út alatt. 

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Pro

 

 

A legnehezebb szakasz viszont természetesen a német autópályák voltak - az esős időjárás és a hideg nem adott pozitív hangulatot a tankolások közötti hosszú és unalmas utakhoz. Szerencsére az új Tigerek nagyon kényelmes motorkerékpárok. Így lehetővé tették számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan suhanjunk át Nyugat-Európa kontinentális részén. 

Meglátogattuk a Triumph gyárat is, és elmerültünk a Triumph Factory Experience által kiszolgált történelemben. Ez a hely minden motoros "bakancslistájának" egy biztos pontja. 

Nehéz kiválasztani egy gépet a múzeumban, ami a legnagyobb benyomást tette rám. Bizonyára felejthetetlen pillanat a "Nagy szökés" című filmből ismert motor jelenlétében lenni, de az első Bonneville, vagy az első háromhengeres Triumph is olyan gyöngyszemek, amelyek a motorkerékpárok szerelmeseinek szemében erősebben szikrázik. 

Az Egyesült Királyság nagyon pozitív benyomást tett ránk. Barátságos emberek, alkalmi látogatások a Goodwood Revival fesztiválon, alvás a természetben (bár Angliában elég nehéz), gyönyörű természet, érdekes kultúra és finom helyi sör. Van még sok látnivaló, így szándékunkban áll minél hamarabb visszatérni a szigetekre, talán még idén. Már nagyon várjuk, hogy megtehessük!" 

TIGER 1200

Triumph Tiger 1200: a világverő, minden útra alkalmas kalandmotor, amelyet Ön tökéletesített...

Fedezze fel a cikk címkéit