Skip to main content

TRIUMPH X BONZAI

Inspiráció Triumph Motorcycles 1st jún. 2023

A lenyűgöző Triumph Chrome Collection megünneplésére a Triumph összefogott a befolyásos utcai művész Dave Bonzai-val, aki a hiperrealisztikus krómhatású művészetre specializálódott, hogy a Triumph Factory Visitor Experience-ben, Hinckley-ben egy egyedi művet hozzon létre. 

Bonzai a Triumph krómozási folyamatának egyedi absztrakt értelmezésében tökéletesen megragadja a króm hipnotikus, tükröződő tulajdonságait. A folyékony fém robbanása teljes egészében festékszóró spray-vel készült 2 nap alatt, ugyanazt a precizitást és kézműves munkát alkalmazva, amelyet a Triumph a legújabb különleges kiadások krómozásakor használ. A különböző színű festékek rétegezésének módszerével Bonzai hiperrealisztikus, folyékony krómozott művészettel kelti életre a falat, elsősorban fekete, fehér és szürke festéket használva.  

Dave Bonzai painting behind the scenes in black and white)
Bonzai stood next to a Triumph Thruxton Chrome Edition

A londoni művész először 2016-ban kezdett el folyékony krómmal festeni, azzal a céllal, hogy fotórealisztikus darabokat hozzon létre. Az évek során finomította a mesterségét, hogy elérje a mai csúcskategóriás kivitelezést.

A dizájn kiválasztásához a Triumph és Bonzai ide-oda jártak néhány ötlettel, utalva a fal méretarányaira, Dave pedig néhány kezdeti tervet készített. Miután közösen úgy érezték, hogy a tervnek megvan a megfelelő áramlása és energiája, véglegesítették, és készen állt a falra való felskálázásra.

 

"EZ A DARAB IGAZÁN JÓL ÉRZÉKELTETI A MOTOROKON TALÁLHATÓ KRÓM SZÉPSÉGÉT ÉS MINŐSÉGÉT." 

Az egyik cél ezzel a darabbal az volt, hogy a műalkotás interakcióba léphessen az egyik Chrome-kiadással. Ennek érdekében az alsó részen negatív teret hagytak, amely lehetővé teszi, hogy egy kerékpár elhelyezhető legyen benne, így a fényképezéskor a kerékpár úgy tűnik, mintha életre kelne, és a műalkotás részévé válik. 

 

 

)

 

Bonzai krómozott street artjának egyik kulcseleme, hogy munkáiban utal a környezetére. Amikor például Londonban fest, és tudja, hogy egy busz útvonalán van, akkor piros színnel emeli ki a busz tükörképét, ami igazán életre kelti a street artot. Hasonlóképpen a Triumph-al készített egyedi művénél is az épület ablakainak és a nagy kék égboltnak a tükröződését vette figyelembe, mivel ez egy nagyon nyitott tér. Ezek az érintések segítenek utánozni a króm természetes fényvisszaverő tulajdonságait. 

A Triumph-hoz hasonlóan Bonzai számára is fontosak a befejező részletek, mert ezek azok a finomító érintések, amelyek valóban összefognak mindent. 

Dave Bonzai painting)

"MINDIG IS ÉRDEKELT, HOGYAN FEJLŐDNEK BIZONYOS MŰVÉSZEK, ÉS JÓ LÁTNI, HOGY A TRIUMPH IS UGYANEZT TESZI." 

 

Nézd meg a teljes Triumph X Bonzai filmet, és nézd meg, hogyan bontakozik ki ez az egyedülálló alkotás az elejétől a végéig. 

Dave elmondja, hogy az egész folyamat legkedvesebb része a közönség reakcióját látni, amikor a mű elkészül. A Triumph Factory Visitor Experience-ben személyesen is megtekintheti ezt az egyedülálló utcai művészetet. 

KRÓM KOLLEKCIÓ 

A csak egy évig elérhető Triumph Chrome Collection a kézzel készített stílus és a hagyományok ünnepe, amely tökéletesen bemutatja a krómozás mesterségét és képességeit az elkötelezett csapatoknak, amelyek hosszú évek alatt tökéletesítették a krómozás mesterségét. 

Triumph Chrome Collection
Fedezze fel a cikk címkéit