Skip to main content

 

 

A FIM Moto2™ világbajnokság kizárólagos motorszállítójaként a Triumph Motorcycles minden csapatnak versenyre hangolt 765 köbcentiméteres triplákat biztosít, amelyek mindegyike az osztályelső Street Triple RS erőforráson alapul. A fejlesztéseknek köszönhetően a motor szabadabban lélegezhet, és nagyobb fordulatszámon pöröghet, a csúcsteljesítmény pedig több, mint 140 lóerő (ez több mint 17%-os növekedés a szériamotorhoz képest).

Felismerve a Moto2 szoros versenyét és a tehetségek mélységét, a Triumph és a Dorna a világbajnokság mellett a Triumph Triple Trophy-t is megrendezi.

A hétvégék során nyújtott kiemelkedő teljesítményt elismerő pontokat a legnagyobb végsebességet, a pole pozíciót és a verseny leggyorsabb körét teljesítő versenyzők kapják.

 

 

2024 SEASON

The 2024 season marks the sixth season of Triumph powering Moto2™ as the Exclusive Engine Supplier.

During the last five years, the Triumph 765cc triple powerplant has redefined the category, with constant development seeing new lap records being broken all the time as we move the Triumph powered Moto2 machines even closer to MotoGP bikes. This makes Moto2 a more relevant feeder series than ever and helps to supercharge the next generation of MotoGP superstars.

2024 sees a shake up in the Triumph Triple Trophy as, for the first time, the winner will be chosen by the fans.

After each race, a panel representing Triumph and MotoGP will select a shortlist of three standout riders from the race weekend. Fans will then be able to vote for their favourite on the MotoGP Instagram channel.

The winner at the end of the season will receive a custom-liveried Triumph Street Triple RS,

 

 

2023-as SZEZON

A 2023-as Moto2 szezonban a Triumph ötödik szezonját kezdi meg a Moto2 kizárólagos motorszállítóként. Ez idő alatt a Triumph 765 köbcentiméteres hármas erőforrása újradefiniálta a kategóriát, körrekordot körrekordra halmozott, és segített elindítani a MotoGP szupersztárjainak következő generációját.

A Triumph számos fejlesztést hajtott végre a 765 köbcentiméteres tripla motoron, így 2023-ban a motorok nagyobb teljesítményt nyújtanak a teljes fordulatszám-tartományban, egészen a magasabb, 14 400 fordulat/perc határértékig (400 fordulat/perccel megemelve), hogy jobb teljesítményt és gyorsulást biztosítsanak.

A nagyobb teljesítmény és fordulatszám erősebb motoralkatrészeket igényelt, ezért a dugattyúk magasabb minőségű anyagból készültek, a rudak, a forgattyúszelepek és a rugók pedig mind újak. A nagyobb átfolyású szívónyílások és az átdolgozott vezérműtengely-profilok nagyobb keverékáramlást tesznek lehetővé az égéstérbe, a hengernyomás és a kompresszió pedig megnőtt.

Mindez többet ad a versenyzőknek a vonalvezetés és a versenymotorozás terén, ami több előzési lehetőséget és még jobb versenyzést eredményez.

 

2022-es szezon

STREET TRIPLE Moto2TM KIADÁS - ELSŐ FUTAM VALENCIA

A GP-legenda Randy Mamola és a motoros média testközelből ismerkedik az új Street Triple Moto2TM kiadással a valenciai Ricardo Tormo versenypályán.

A 2022-es Moto2-es szezon az eddigi legszorosabbnak ígérkezik. Félidőben mindössze két pont választotta el a világbajnokság első három helyezettjét, a Triumph Triple Trophy első két helyezettjét pedig egyetlen pont választotta el egymástól.

A Brit Nagydíj előestéjén a Triumph bejelentette, hogy a sorozatgyártású Street Triple RS-ből származó 765 köbcentiméteres Moto2™ triplamotoron számos fejlesztést hajt végre a fordulatszám, a teljesítmény és a teljesítmény növelése érdekében, és azt ígérte, hogy a 765 köbcentiméteres triplamotor továbbra is újradefiniálja a kategóriát.

 

Moto2 Triumph 2022

TRIUMPH TRIPLA TRÓFEA

A verseny előtt két versenyző volt még versenyben a Triumph Triple Trophy-ért, Jeremy Alcoba és Celestino Vietti. Alonso Lopez hat pontot szerzett a szombati kvalifikáción elért rekordot jelentő pole körével, és már csak a legjobb versenyzésért és a leggyorsabb körért járó pontok maradtak hátra.

Ez azt jelentette, hogy Jeremy Alcoba továbbra is a Triumph Triple Trophy tabella élén állt, miután idén hatszor szerezte meg a legjobb versenyeredményért járó pontokat, és ezek közül négy alkalommal 10 helyet javított.

Moto2 Triumph 2022

2021-es szezon

A 2021-es Moto2 világbajnoki szezon újabb rekordot döntött. Miközben a Triumph 765 köbcentiméteres triplája újabb 16 új körrekorddal újradefiniálta az osztályt, a figyelemre méltó Raul Fernandez a Triumph Triple Trophy megnyeréséhez vezető úton új rekordot állított fel: nyolc győzelmet szerzett egy újonc szezonban. Hálája jeléül egy egyedi feliratú Street Triple RS-t adott át édesapjának, hogy megköszönje mindazt, amit Raul karrierjének támogatásáért tett.

A Moto2 powered by Triumph harmadik izgalmas szezonja után Remy Gardner volt az, aki az utolsó fordulóban mindössze négy ponttal megszerezte a 2021-es világbajnoki koronát.

Moto2 british gp race

2020-as szezon

2020-ban nyolc körrekord dőlt meg, hét különböző Moto2™ nagydíj győztesével. Tizenegy új körrekordot állítottak fel, megdöntve azokat a mércéket, amelyeket a Triumph 765 köbcentiméteres triplahajtóműve 2019 során már újradefiniált.

Egy új világbajnok Enea Bastianini személyében, akit a szezon utolsó futamáig tartó címvédésből koronáztak meg, ahol Luca Marini és Sam Lowes a második és harmadik helyen végzett, pontegyenlőséggel. Több mint 200 000 kilométernyi sima versenyzés egy 15 fordulóból álló, sűrített szezonban, amelyből 14-et (a katari nyitófutam kivételével) mindössze négy könyörtelen hónapba sűrítettek be.

Moto2 british GP 2020

2019-es szezon

A Triumph bemutatkozó éve rekordot döntő debütálás volt: A 19 versenyen 16 körrekord és 18 leggyorabb kör született, valamint a Moto2™ első +300 km/órás csúcssebessége. A Triumph 765 köbcentiméteres hármas erőforrása újradefiniálta az osztályt.

 

 

 

 

 

Moto2 british GP 2019

Motor

A Moto2™ világbajnokság kizárólagos motorja a Triumph által tervezett, 140PS+ teljesítményű, versenyre hangolt 765 köbcentiméteres Triple motor.

Triumph moto2 engine

 

 

TRIUMPH TRIPLA TRÓFEA

A Moto2™ szoros versenyének megünneplésére a Triumph és a Dorna elindítja a "Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph" elnevezésű versenyt .

Triumph triple trophy street triple RS

 

 

REKORDOKAT DÖNTÖGETVE

A Moto2™ kategóriában 2019 óta bekövetkezett első jelentős változással a Triumph 765 köbcentiméteres triplamotorja továbbra is forradalmasítja az osztályt:

  • 14 különböző futamgyőztes
  • 34 GP-n felállított körrekord, beleértve az évről évre megdöntött és újra megdöntött rekordokat is.
  • Az első 300 km/h feletti Moto2-es csúcssebesség Mugellóban 2019-ben.
  • Phillip Islanden pedig új, 301,8 km/órás Moto2-es sebességrekord született
  • Több mint 650 000 kilométernyi versenyzés
Moto2 race 2021

 

 

STREET TRIPLE 765

A Moto2™ versenymotorok evolúciója, a valaha volt legnagyobb teljesítményű, legmagasabb specifikációjú és legagilisabb Street Triple modellcsalád.

Triumph Street Triple 765 Moto2

 

 

versenyzői pedigré

A Moto2™ motor új mérföldkövet jelent a Triumph nemzetközi versenysport történetében.

Több mint egy évszázada versenygyőztesek, rekordtartók és a rajtrács ikonjai választják a Triumph-ot.

Moto2 race

 

 

ruházati kollekció

Ünnepeljen ezzel az autentikus alkalmi ruházati termékcsaláddal a Triumph-tól, amely a FIM Moto2™ világbajnokság csapatainak kizárólagos motorszállítója, .

Triumph moto2 clothing collection