Skip to main content

 

 

A FIM Moto2™ világbajnokság kizárólagos motorszállítójaként a Triumph Motorcycles minden csapatnak versenyre hangolt 765 köbcentiméteres triplákat biztosít, amelyek mindegyike az osztályelső Street Triple RS erőforráson alapul. A fejlesztéseknek köszönhetően a motor szabadabban lélegezhet, és nagyobb fordulatszámon pöröghet, a csúcsteljesítmény pedig több, mint 140 lóerő (ez több mint 17%-os növekedés a szériamotorhoz képest).

Felismerve a Moto2 szoros versenyét és a tehetségek mélységét, a Triumph és a Dorna a világbajnokság mellett a Triumph Triple Trophy-t is megrendezi.

A hétvégék során nyújtott kiemelkedő teljesítményt elismerő pontokat a legnagyobb végsebességet, a pole pozíciót és a verseny leggyorsabb körét teljesítő versenyzők kapják.

 

 

2023-as SZEZON

A 2023-as Moto2 szezonban a Triumph ötödik szezonját kezdi meg a Moto2 kizárólagos motorszállítóként. Ez idő alatt a Triumph 765 köbcentiméteres hármas erőforrása újradefiniálta a kategóriát, körrekordot körrekordra halmozott, és segített elindítani a MotoGP szupersztárjainak következő generációját.

A Triumph számos fejlesztést hajtott végre a 765 köbcentiméteres tripla motoron, így 2023-ban a motorok nagyobb teljesítményt nyújtanak a teljes fordulatszám-tartományban, egészen a magasabb, 14 400 fordulat/perc határértékig (400 fordulat/perccel megemelve), hogy jobb teljesítményt és gyorsulást biztosítsanak.

A nagyobb teljesítmény és fordulatszám erősebb motoralkatrészeket igényelt, ezért a dugattyúk magasabb minőségű anyagból készültek, a rudak, a forgattyúszelepek és a rugók pedig mind újak. A nagyobb átfolyású szívónyílások és az átdolgozott vezérműtengely-profilok nagyobb keverékáramlást tesznek lehetővé az égéstérbe, a hengernyomás és a kompresszió pedig megnőtt.

Mindez többet ad a versenyzőknek a vonalvezetés és a versenymotorozás terén, ami több előzési lehetőséget és még jobb versenyzést eredményez.

 

2022-es szezon

STREET TRIPLE Moto2TM KIADÁS - ELSŐ FUTAM VALENCIA

A GP-legenda Randy Mamola és a motoros média testközelből ismerkedik az új Street Triple Moto2TM kiadással a valenciai Ricardo Tormo versenypályán.

A 2022-es Moto2-es szezon az eddigi legszorosabbnak ígérkezik. Félidőben mindössze két pont választotta el a világbajnokság első három helyezettjét, a Triumph Triple Trophy első két helyezettjét pedig egyetlen pont választotta el egymástól.

A Brit Nagydíj előestéjén a Triumph bejelentette, hogy a sorozatgyártású Street Triple RS-ből származó 765 köbcentiméteres Moto2™ triplamotoron számos fejlesztést hajt végre a fordulatszám, a teljesítmény és a teljesítmény növelése érdekében, és azt ígérte, hogy a 765 köbcentiméteres triplamotor továbbra is újradefiniálja a kategóriát.

 

Moto2 Triumph 2022

TRIUMPH TRIPLA TRÓFEA

A verseny előtt két versenyző volt még versenyben a Triumph Triple Trophy-ért, Jeremy Alcoba és Celestino Vietti. Alonso Lopez hat pontot szerzett a szombati kvalifikáción elért rekordot jelentő pole körével, és már csak a legjobb versenyzésért és a leggyorsabb körért járó pontok maradtak hátra.

Ez azt jelentette, hogy Jeremy Alcoba továbbra is a Triumph Triple Trophy tabella élén állt, miután idén hatszor szerezte meg a legjobb versenyeredményért járó pontokat, és ezek közül négy alkalommal 10 helyet javított.

Moto2 Triumph 2022

2021-es szezon

A 2021-es Moto2 világbajnoki szezon újabb rekordot döntött. Miközben a Triumph 765 köbcentiméteres triplája újabb 16 új körrekorddal újradefiniálta az osztályt, a figyelemre méltó Raul Fernandez a Triumph Triple Trophy megnyeréséhez vezető úton új rekordot állított fel: nyolc győzelmet szerzett egy újonc szezonban. Hálája jeléül egy egyedi feliratú Street Triple RS-t adott át édesapjának, hogy megköszönje mindazt, amit Raul karrierjének támogatásáért tett.

A Moto2 powered by Triumph harmadik izgalmas szezonja után Remy Gardner volt az, aki az utolsó fordulóban mindössze négy ponttal megszerezte a 2021-es világbajnoki koronát.

Moto2 british gp race

2020-as szezon

2020-ban nyolc körrekord dőlt meg, hét különböző Moto2™ nagydíj győztesével. Tizenegy új körrekordot állítottak fel, megdöntve azokat a mércéket, amelyeket a Triumph 765 köbcentiméteres triplahajtóműve 2019 során már újradefiniált.

Egy új világbajnok Enea Bastianini személyében, akit a szezon utolsó futamáig tartó címvédésből koronáztak meg, ahol Luca Marini és Sam Lowes a második és harmadik helyen végzett, pontegyenlőséggel. Több mint 200 000 kilométernyi sima versenyzés egy 15 fordulóból álló, sűrített szezonban, amelyből 14-et (a katari nyitófutam kivételével) mindössze négy könyörtelen hónapba sűrítettek be.

Moto2 british GP 2020

2019-es szezon

A Triumph bemutatkozó éve rekordot döntő debütálás volt: A 19 versenyen 16 körrekord és 18 leggyorabb kör született, valamint a Moto2™ első +300 km/órás csúcssebessége. A Triumph 765 köbcentiméteres hármas erőforrása újradefiniálta az osztályt.

 

 

 

 

 

Moto2 british GP 2019

Motor

A Moto2™ világbajnokság kizárólagos motorja a Triumph által tervezett, 140PS+ teljesítményű, versenyre hangolt 765 köbcentiméteres Triple motor.

Triumph moto2 engine

 

 

TRIUMPH TRIPLA TRÓFEA

A Moto2™ szoros versenyének megünneplésére a Triumph és a Dorna elindítja a "Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph" elnevezésű versenyt .

Triumph triple trophy street triple RS

 

 

REKORDOKAT DÖNTÖGETVE

A Moto2™ kategóriában 2019 óta bekövetkezett első jelentős változással a Triumph 765 köbcentiméteres triplamotorja továbbra is forradalmasítja az osztályt:

  • 14 különböző futamgyőztes
  • 34 GP-n felállított körrekord, beleértve az évről évre megdöntött és újra megdöntött rekordokat is.
  • Az első 300 km/h feletti Moto2-es csúcssebesség Mugellóban 2019-ben.
  • Phillip Islanden pedig új, 301,8 km/órás Moto2-es sebességrekord született
  • Több mint 650 000 kilométernyi versenyzés
Moto2 race 2021

 

 

STREET TRIPLE 765

A Moto2™ versenymotorok evolúciója, a valaha volt legnagyobb teljesítményű, legmagasabb specifikációjú és legagilisabb Street Triple modellcsalád.

Triumph Street Triple 765 Moto2

 

 

versenyzői pedigré

A Moto2™ motor új mérföldkövet jelent a Triumph nemzetközi versenysport történetében.

Több mint egy évszázada versenygyőztesek, rekordtartók és a rajtrács ikonjai választják a Triumph-ot.

Moto2 race

 

 

ruházati kollekció

Ünnepeljen ezzel az autentikus alkalmi ruházati termékcsaláddal a Triumph-tól, amely a FIM Moto2™ világbajnokság csapatainak kizárólagos motorszállítója, .

Triumph moto2 clothing collection