Skip to main content

TRIUMPH SOS

A másodpercek életet menthetnek

Triumph SOS App

Az akkreditált motorkerékpáros baleset-érzékelő és vészjelző rendszerünk automatikusan összekapcsolja Önt a legközelebbi segélyszolgálattal, ha szüksége van rá.

 

 

 

Triumph SOS App

TOVÁBBI INGYENES FUNKCIÓK

  • Világméretű útvonal rögzítése, szerkesztése és megosztása
  • Teljes képernyős útvonalak menetstatisztikákkal
  • GPX fájlok exportálása és megosztása
  • Fedezze fel, vitassa meg és ossza meg a közösség által rögzített útvonalakat
  • Profiljának kezelése

Nincs integrálva a motorkerékpárba, ez egy okostelefonos alkalmazás, így bármilyen márkájú motorkerékpár tulajdonosai használhatják.

Az algoritmusok a telefon különböző érzékelőit figyelik a motorkerékpáros balesetben várható gyorsulást/lassulást.

Az "auto-pause technológia" segít abban, hogy a készülék véletlenül se kapcsoljon be, ha valaki leejti a telefonját stb.

Léteznek más, e-hívás funkcióval rendelkező alkalmazások is, de ezek jellemzően úgy vannak beállítva, hogy egy meghatározott segélyhívó kapcsolattartót hívjanak, vagy egyetlen piacra korlátozódnak. A Triumph SOS átesett egy validációs folyamaton, és elég alacsony téves aktiválási arányt mutatott ahhoz, hogy engedélyt kapjon a segélyszolgálatok közvetlen hívására.

Ennek több nagy előnye is van. Először is, a folyamat sokkal gyorsabb, és a híváskezelő a közszolgálati hívásfogadó ponton (PSAP) megpróbál kapcsolatba lépni a motorossal, amint a riasztás megérkezik (másodperceken belül, miután az algoritmusok validálták a balesetet). Ha beszélnek a motorossal, és segítségre van szüksége, vagy ha nem tudnak kapcsolatba lépni vele, a segélyszolgálatot azonnal a pontos GPS-helyszínre küldik, olyan további információkkal, mint a haladási irány (hogy biztosak legyenek abban, hogy az autópálya, alagút stb. megfelelő oldalán vannak), a motoros orvosi adatai, a kerékpár adatai (hogy könnyebben felismerjék a kerékpárt) stb.

Másodszor, a mentőszolgálatok visszajelzései szerint nagyon nehéznek találják, amikor a segélyhívó kapcsolattartóknak elküldik a baleseti riasztásokat, mivel ezután feldúlt rokonok telefonálnak nekik, akiknek nagyon kevés információjuk van a helyszínről. Ez nagyon megnehezíti az incidens gyors és hatékony kezelését. Több telefonhívást is kaphatnak, ha egynél több vészhelyzeti kapcsolattartó van beállítva, ami aztán úgy tűnhet, hogy egynél több eseményre kell reagálniuk.

A tulajdonosnak csak meg kell adnia a Triumph alvázszámát a 3 hónapos ingyenes próbaidőszak aktiválásához.

A modell meghatározásához és a kísérlet érvényesítéséhez szerverkeresés történik.

A díj fedezi a baleset-felismerő szolgáltatás előfizetését. Az alkalmazáson belül egyéb funkciók is taláhatók, például az útvonal rögzítése, amelyek használata ingyenes.

Ez egy egy hónapos megújuló előfizetés, amely bármikor be- és kikapcsolható. Az előfizetést a felhasználó alkalmazásbolt-fiókján keresztül kezelik, és a 3 hónapos próbaidőszak lejárta után automatikusan folytatódik, hacsak nem mondják le (pl. Apple Fitness).

Igen, az alkalmazásnak be kell lennie, és az "ütközésérzékelésnek" el kell indulnia ahhoz, hogy ez működjön. A háttérben is futhat, és nagyon kevés akkumulátort használ. Mint már említettük, automatikusan szünetet tart, ha abbahagyja a motorozást.

A sürgősségi szolgálatokat közvetlenül értesítik. 
 
A háttérrendszer a GPS-helyszín alapján határozza meg, hogy melyik közszolgálati válaszadó pontot kell hívni.
 

NEM - A Triumph SOS nem rögzít vagy küld sebesség- vagy telematikai adatokat a segélyszolgálatoknak.